MVO – Maatschappelijk Verantwoord Opgelicht – het boek!


Interview-Peron-van-Stralen-Cobouw_12-02-2012Heb je wel eens afgevraagd hoe het komt dat het zo ondoorzichtig lijkt in de liftenwereld?
Lijkt het er op dat je geen invloed hebt op het (groot) onderhoud van je lift, een ‘gebouwgebonden installatie’?

Het boek MVO geeft duidelijkheid en inzichten.

Download hier wat de kranten schreven:

Cobouw_logo

Je-moet-in-de-liftenbranche-op-je-qui-vive-zijn       in COBOUW

 

LD

Artikel in Leidsch Dagblad

 

 

 

Inmiddels ben ik 25 jaar werkzaam in de liftenwereld waarvan de laatste 14 jaar jaar als onafhankelijk adviseur in de liften. En ik heb ik al zo vele verhalen verteld. Daarvan zijn er opmerkelijke bij die voor mij aanleiding zijn geweest om op papier te zetten. De meest bijzondere heb ik nog nooit buiten de deur verteld. Het is een boek dat voor velen door de praktijkverhalen herkenbaar is, in de liftenwereld. Maar ook daar buiten. Voorts gaat het over een algemeen verschijnsel bij het liftonderhoud, liftbeheer en aanbestedingen die grote aandacht en of verandering behoeft. Het is een verschijnsel dat in onze hele samenleving is vastgeroest.boek MVO geeft duidelijkheid en inzichten.

Het boek geeft nieuwe inzichten. Voor iedere LIFTEIGENAAR een must om te ontdekken wat er gebeurt in de liftenwereld en hoe er wordt omgegaan met aanbestedingen en liften, gevelliften en roltrappen in het algemeen. Wil je weten wat er werkelijk gebeurt? Dan moet je dit echt lezen.

Het boek is in Nederland, België en diverse andere landen, in de meeste boekwinkels zowel op Internet als in fysieke winkels, te bestellen.

___

Het boek is niet meer via onderstaande winkels te bestellen. Ga naar de website van PÉRON Liftadvies: KLIK HIER om een exemplaar te kunnen bestellen.

Bestel het boek NU via Bol.com of een andere bij Centraal Boekhuis aangesloten winkel.

Wil je een GESIGNEERD exemplaar BESTELLEN? Stuur een e-mail naar publishing@peron.nl.
Ook voor LEZINGEN kun je een e-mail sturen.

Lees en vorm je eigen visie op Maatschappelijk Verantwoord bezig zijn.

Wat is jouw visie?
Hoe kijk jij aan tegen MVO?
Wat heb jij nodig om ECO logisch in te kopen?

Deel jouw antwoorden onderaan de pagina in het invulveld. Bij voorbaat dank.

Met vriendelijke groet,

Péron van Stralen.

There was an issue loading your timed LeadBox™. Please check plugin settings.

26 Responses to 'MVO – Maatschappelijk Verantwoord Opgelicht – het boek!'

Meld u aan voor reacties met RSS

 1. Leo said,

  on februari 13th, 2020 at 10:18

  Hey Peron
  Gaaf! Ik heb geen verstand van liften, dit is ookvan toepassing indiverse andere branches.
  Spreek je snel!
  Grt Leo

  [Reply]

 2. Eric Belderok said,

  on maart 15th, 2015 at 21:06

  Dag Peron,

  Slechts een kwart van het e-boek doorgelezen en nu al erg herkenbaar.
  Als technicus wordt het werk je haast onmogelijk gemaakt door de ondoorzichtige lagen van management en cijfers.

  Voel je, je haast schuldig naar klanten toe. Ik lees nog even verder.

  Eric

  [Reply]

  Péron Reply:

  Bedankt voor je reactie. Ik begrijp gevoelens als je niet precies weet wat de achtergrond is van hetgeen dat je doet. Wanneer je naar eer en geweten je werk goed uitvoert dan is schuldig voelen niet noodzakelijk. Dat kan je dan loslaten.

  En het is natuurlijk prima om meer te weten te komen wat de achtergrond is van wat je precies doet. Hou je waarden altijd vast en check je acties, of die aan je waarden voldoen, dan weet je dat je goed bezig bent.

  [Reply]


 3. on maart 12th, 2015 at 11:45

  Beste Péron
  Dank voor je interessante kijk , In elke branche heb je iemand nodig de mensen scherp houd. Het sterk ons in onze visie.

  [Reply]

  Péron Reply:

  In alle branches komt het voor dat men graag iets voorspiegelt met een bepaald doel. Dat is simpaelweg communicatie. Het filteren door de ontvanger of de betreffende informative waar is en of te overzien is wat de lange termijn consequentie is het lastige deel.

  Dank voor je bevindingen.

  [Reply]

 4. Egbert van Binsbergen said,

  on juli 15th, 2014 at 09:14

  Beste Peron,
  Ik heb je boek met veel interesse gelezen en herken de situtaties. Dit beperkt zich overigens niet alleen voor liftbedrijven maar ook in andere bedrijfstakken komen deze situaties voor. Bezint eer ge begint, een goede voorbereiding is het halve werk is niet tegen dovemansoren gezegd. Het vertrouwen in bedrijven moet niet altijd een automatisme zijn, gezond wantrouwen wel. Ruggegraatzaamheid spreekt mij zeer aan. De tips en trics die ik door het boek heen lees neem ik ter harte en zal ik nog meer standaard gaan toepassen.
  Succes met het vervolg, ben al nieuwsgierig … 🙂

  [Reply]

  Péron Reply:

  De volgende boeken zijn in het Engels en gaan verder in op hoe ons brein werkt. Althans zoals ik het zelf ervaar. Dat is het enige dat ik kan delen.

  Het gebruiken van je voelhorens is in 99% van de gevallen de beste raadgever. Daar komt dan wel weer bij dat je het onderscheid tussen voelhorens en verlangen ook moet weten waar te nemen. In “Freed Ego” vertel ik daar over.

  [Reply]


 5. on juli 16th, 2013 at 08:59

  Wat een mooie recensie. Wat zijn jouw ervaringen? Geef jouw reactie in het tekstvak onderaan. http://www.nederlandvve.nl/article/recensie-mvo-maatschappelijk-verantwoord-opgelicht/#

  [Reply]

 6. Philip riem said,

  on maart 7th, 2013 at 08:35

  Hallo Péron,
  Ik ben in de jaren negentig begonnen in een vergelijkbare situatie. En het is onvoorstelbaar hoe herkenbaar is wat jij in je boek beschrijft. Van de omslag van kwaliteit, die deze bedrijven echt geleverd hebben, naar mooie rommel. En van daar naar de huidige gang van zaken. Ik zie dagelijks welke problemen die liften binnen vijf jaar tijd krijgen. Geweldig boek, met precies de juiste titel.

  [Reply]

  Péron Reply:

  Philip,
  Inderdaad regelmatig mooie rommel. Het plaatje dat je voorgespiegeld wordt of dat je je voorspiegelen laat omdat je er om vraagt, heeft in onze hele samenleving een heel andere als dat je verwacht of gehoopt had. Geldt niet voor alles en iedereen natuurlijk. Maar kijk goed naar welke informatie op je af komt, dat dit wel de juiste is voor jezelf.

  Creëer het goed en geniet nu! Péron

  [Reply]

Schrijf hier je reactie